23948sdkhjf

Leverandør med én dagligvarekunde: - Jeg tror, vi finder de CO2-besparelser

Mens landmænd og flere aktører i fødevareindustrien har udtrykt frygt for den CO2-afgift på landbruget, der har været på vej, har én aktør - som i praksis hører til begge steder - skilt sig ud.

Det er adm. direktør Svend Brodersen fra Gram Slot, som står bag en række produkter i forskellige kategorier i den store discountkæde Rema 1000, herunder økologisk mælk og andre mejeriprodukter.

Som landbrug betragtet bliver Gram Slot med i alt 1250 økologiske køer fordelt på tre gårde belastet med en ekstra omkostning til afgiften på omkring to millioner kr. fra 2030 - og seks millioner kr. fra 2035. Vel at mærke, hvis man ingenting gør.

Men Svend Brodersen tager det først og fremmest som en udfordring og sætter alle sejl til for at nedbringe CO2-udledningen i den mellemliggende periode. 

- Den opgave tager vi på os. Jeg tror, vi kommer langt i løbet af de kommende fem år. Der er jo en langsom indfasning, så om fem år starter der en lavere takst - det er måske til et par millioner om året for os. Der kan det være, at vi har de første tiltag klar, siger han.

Gram Slot er blandt andet involveret i et forskningsprojekt med fokus på nedbringelse af CO2-aftrykket, hvor man vil kunne få godtskrevet den reelle CO2-besparelse.

Til gengæld afviser han, at afgiften skal føre til højere priser.

- Det tror jeg ikke, kommer til at ske. Jeg tror, vi finder de her CO2-besparelser. For os er det bydende nødvendigt. At prøve at vælte priserne over på forbrugerne, det er ikke vores måde at gå til verden på, siger han.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.671